Тази рецепта за пандишпанов блат без бакпулвер трябва да има почетно място във всяка книга с рецепти.
Това е най-добрата основа за страхотни торти и други десерти. Просто трябва да знаете един трик от портала pysznosci.
Висок и пищен блат, която не пада, достатъчно равен е и не съдържа бакпулвер - не е ли това мечтата на всеки сладкар?
От една страна, това не е наука.
Въпреки това, всеки, който е опитвал да изпече пандишпан, знае колко лесно се прави грешка, която просто може да завърши с провал.
Блат без бакпулвер - прост трик
Ако искате да направите пандишпанов блат без бакпулвер, който да не спада и да запазва формата си, добавете към тестото обикновено брашно или картофено нишесте и най-вече добре разбит белтък.
Какво точно означава и как трябва да се разбива?
Не трябва да разбивате белтъците твърде кратко, но не и прекалено дълго, защото „преразбитите“ белтъци никога няма да направят перфектен блата.
Следвайте точно препоръките по-долу и ще направите висок и пухкав блат за торта.
В началото на процеса на приготвяне на сняг от белтъци е изключително важно внимателно да отделите белтъците от жълтъците.
Дори и най-малкото количество жълтък може да наруши процеса на разбиване.
Друг важен елемент, който трябва да запомните е, че и купата, в която ще разбивате пяната, и бъркалката трябва да са добре измити и подсушени.
Не трябва да са мокри или мазни.
Освен това не трябва да разбивате пяната твърде дълго.
Белтъците, които са били "преразбити", ще започнат да се отделят и ще станат воднисти, което може да повлияе негативно на крайния резултат.
Перфектно разбитите белтъци са задължителни за приготвянето на пандишпаново тесто без бакпулвер .
За да приготвим блат без бакпулвер, се нуждаем от:
- 6 големи яйца
- 200 г пудра захар
- 140 г обикновено пшенично брашно за кекс
- 55 г картофено нишесте
Приготвяне:
Отделете белтъците от жълтъците и след това разбийте белтъците на твърд сняг.
Към края на разбиването при непрекъснато разбиване се добавя на части захарта.
След това постепенно, един по един, при непрекъснато бъркане, добавете жълтъците.
Към яйчената смес добавете пресятото брашно и нишестето.
Всичко се разбърква внимателно на ръка с дървена лъжица.
Застелете форма за торта (23 см или 25 см) с хартия за печене.
След това изсипете тестото във формата и го заравнете.
Печете пандишпана около 35-40 минути при температура 170°C или до т.нар. суха клечка.
След изпичане извадете горещия блат от фурната и го пуснете на масата или кухненския плот от височина около 20-30 см.
Оставете да изстине на стайна температура.
Желаем ви добър апетит!