Близалки от бутер тесто

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Близалки от бутер тесто
Близалки от бутер тесто
admin
Добавена от: admin
22316
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

 1 пакет бутер тесто (размразено)
 течен шоколад (по желание)
 конфитюр (по желание)
яйце (за намазване)
малко кафява захар (за поръсване)
няколко дървени пръчици (от сладолед на клечка)


Тестото се разточва на правоъгълник с дебелина 2 мм. С нож се отрязват краищата на тестото, за да се получи правилен правоъгълник.

Бутер тестото се нарязва на малки правоъгълници с ширина около 5 см и краищата на всеки правоъгълник се намазват с вода.

В средата на всяко парче тесто се поставя по една чаена лъжичка от плънката (течен шоколад или конфитюр). Отгоре се поставя по една дървена пръчица, така че да стига до средата на правоъгълника.

Отгоре се покрива с друго парче тесто и с помощта на вилица краищата се притискат добре, за да се залепят.

Готовите правоъгълници се намазват с разбито яйце и се поръсват с кафява захар.

Пекат се в предварително загрята фурна на 220 градуса около 10 минути, или докато получат златисто-кафяв цвят.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft