Блини
3 Януари 2013
17556
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маята се разтваря в хладко прясно мляко, добавят се разбитите жълтъци. Другите продукти се добавят в следния порядък - водата, маслото, 4 чаши от брашното. Разбърканата смес се оставя да втаса около 20-30 мин. След това се добавят останалите 2 чаши брашно. Трябва да се получи тесто, малко по-гъсто от палачинковото, което се оставя да втаса отново за около 20 мин.
На тънка струя се изсипва част от тестото в сгорещено олио и се пържат блини до златисто.
Готовите блини се поднасят сладки или солени - със сирене, кашкавал, домашно сладко и пр.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари