1 чаша брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. сол
1/3 чаша меко масло на стайна температура
85 гр. крема сирене на стайна температура
1 плътно напълнена чаша кафява захар
1 яйце
1 с.л. екстракт ванилия
1/2 чаша натрошени лешници (или други сурови ядки)
1/4 чаша сладки кокосови стърготини
1/2 чаша черен шоколадов чипс/ситно натрошен черен шоколад
Загрейте фурната на 175 градуса. Намажете стъклена форма с диаметър около 20 см. с масло. Разбийте брашното, бакпулвера, содата и солта в малка купа.
Разбийте маслото с крема сиренето в голяма купа с миксер на умерена скорост, докато се получи пухкав крем. Добавете кафявата захар и бийте още 3-4 минути. Добавете с бъркане яйцето и ванилията. Добавете брашнената смес и бийте на бавни обороти, докато се получи еднородна смес. Добавете ядките, кокоса и шоколадовия чипс с дървена лъжица.
Прехвърлете тестото в приготвената тавичка и печете до суха клечка - около 35-40 минути. Оставете сладкиша да се охлади 20 минути в тавичката, преди да го извадите и нарежете.