Боб на фурна по гръцки
18 Септември 2013
92019
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
400 гр. зрял боб/фасул
10-12 глави лук
9-10 с.л. олио
2-3 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол
Накиснете боба за една нощ, след което го сварете. Отцедете го и го посолете на вкус (запазете водата, в която е врял). Отделно запържете до омекване в мазнината нарязания на по-едро лук, след което го подправете с черния и червения пипер и добавете сол на вкус. В намазнена тава редувайте пласт боб, пласт лук, като завършите с боб.
Залейте ястието с водата от боба и го запечете в умерено силна фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари