![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
250 гр. зрял фасул
100 гр. кромид лук
150 гр. домати
100 мл. вино бяло
60 гр. кашкавал
4 ск. чесън стар
40 мл. олио
1 бр. дафинов лист
1 бр. бульон зеленчуков, кубче
1 ч.л. мащерка
Измийте боба и го накиснете за една нощ в студена вода. Нарежете лука на кубчета, а чесъна - на ситно. Измийте доматите, обелете ги и ги накьлцайте на парченца. Прибавете към водата с боба половината лук и го кипнете. Пуснете кубчето бульон и дафиновия лист и варете 1 час. Сгорещете в тиган олиото и запържете до прозрачност останалия лук. Добавете доматите и чесъна и гответе 5-6 минути. Поръсете с мащерката, черен пипер и сол на вкус. Налейте бялото вино и гответе още 5-6 минути. Загрейте фурната до 220 градуса. Разбъркайте сварения боб със соса. Изсипете всичко в огнеупорен сьд. Поръсете с кашкавала и сложете ястието да се пече 10-12 минути вьв фурната