Боб на фурна по каубойски

вход през zajenata.bg
Боб на фурна по каубойски
admin
Добавена от: admin
16400
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Количествата са на вкус:
бекон, нарязан на кубчета
ситно нарязан стар лук
нарязана зелена пиперка
олио за пържене
черен пипер, смлян червен пипер, сол, нарязан магданоз
1-2 лъжици брашно
едър боб (може и от консерва)
вода
1-2 червени чушки

Сигурно сте се питали как се приготвя перфектният боб на фурна. Непременно опитайте рецептата за боб по каубойски - ще ви изненада приятно:
Сложете тенджерата с малко олио на слаб огън. Когато олиото се загрее, добавете бекона, ситно нарязания лук и зелената пиперка.
След като лукът се запържи, подправете го с черен пипер и смлян червен пипер. Добавете брашното, след което разбъркайте. Добавете боба (предварително накиснат и сварен, ако не е от консерва).
Залейте с топла вода, колкото да се покрие бобът, и варете 15 минути, докато леко се сгъсти.
Овкусете със сол и добавете ситно нарязан магданоз.
Варете още 10 минути. Ако е прекалено гъст, добавете вода. Ако е твърде рядък, подръжте тенджерата на огъня, докато се изпари течността.
Щом бобът се сготви, прехвърлете го в тава за печене или още по-добре - глинен съд.
Почистете червените чушки, прибавете ги към боба и сложете тавата във фурната на 180 градуса. Печете 20 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft