Боб на фурна с кюфтенца

вход през zajenata.bg
Боб на фурна с кюфтенца
admin
Добавена от: admin
40089
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Кюфтета:
500 гр. кайма смес
1 яйце
2-3 супени лъжици галета
1/2 глава лук, настърган или нарязан
2-3 гр. бакпулвер
1 супена лъжица горчица
Боб:
500 гр. боб
1/2 глава лук
2-3 скилидки чесън
1-2 супени лъжици брашно
1 супена лъжица червен пипер за готвене
2-3 дафинови листа

Първо сварете боба (без подправки), като внимавате да не го преварите, т.к, във фурната ще се вари отново. 
Сложете каймата в голяма купа и добавете лука, яйцето, горчицата, подправките. Смесете галетата с бакпулвера и в нея добавете малко вода, за да се намокри хубаво. След това и нея добавете към сместа с каймата. Омесете хубаво до хомогенна смес. След това оставете сместа да почива - може цяла нощ или поне един час. Оформете от нея кюфтета и ги изпържете в тиган с олио, но не ги запържвайте. След това извадете в чиния и ги оставете настрана. 
Прехвърлете боба в дълбока тава или гърне. Загрейте го на котлона. Междувременно в тигана, в който сте пържили кюфтетата добавете малко ситно нарязан лук и чесън. Запържете за кратко и добавете брашното, като запържите и него, а накрая прибавете и червения пипер, като просто го смесите добре. Цялата смес излейте в съда с боб. Хубаво объркайте, опитайте на вкус и доовкусете. Наредете кюфтетата върху фасула. Печете на фурна, докато сосът се сгъсти.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft