Боб по манастирски

вход през zajenata.bg
Боб по манастирски
admin
Добавена от: admin
28569
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

зрял боб - 200 г 
лук - 2 глави
моркови - 2 броя
чушки - 2 броя (прясна и сушена)
джоджен - 2-3 стръка
олио - 4 с.л.
шарена сол - на вкус
сол - на вкус
домати - 1 стерилизиран за запръжката
олио - 2 с.л. за запръжката
брашно - 1 с.л. за запръжката
червен пипер - 1/4 ч.л. за запръжката 

В тенджера със студена вода сложете боба да заври заедно с 1 глава нарязан на едро лук. Щом заври се прибавят нарязаните на ситно лук, чушки и моркови. Малко преди бобът да е готов се посолява, подправя се с джоджен и шарена сол и се вари до готовност.

Брашното се запържва в малко олио и към него се добавят червеният пипер и пасираният домат. Запръжката се разбърква и се сипва в боба. Ястието се вари още 15 минути и е готово за сервиране.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft