1 пакет тортила чипс
1 ч. л. риган
1 ч. л. червен пипер
1-2 с. л. олио
3-4 стръка магданоз
1 глава лук
1 зелена чушка
2 скилидки чесън
1/3 буркан консервирани домати
4 сурови наденици
200 г кашкавал
400 г консервиран червен боб
1/2 ч. л. кимион
Надениците се поставят в намазан с олио загрят тиган и се изпичат от двете страни. Когато са готови, се изваждат в чиния (мазнината се запазва).
Консервираните домати се сипват в каната на пасатор, добавят се стръковете магданоз и се пасират.
Лукът и чушката се почистват, нарязват се на малки парчета и се задушават за 1-2 минути в мазнината от надениците
Зеленчуците се поръсват с червен пипер, кимион и риган.
След това се сипват пасираните с магданоза домати.
Добавя се консервираният червен боб, наливат се 100 мл топла вода и се посолява на вкус. Оставя се да къкри няколко минути.
Когато зеленчуците омекнат, сместа се намачква с преса за картофи.
Дъното на йенска тава се покрива с тортила чипс.
Върху чипса равномерно се разпределя фасуленото пюре и отгоре се подреждат нарязаните на парчета наденици.
Ястието се поръсва с настърган кашкавал, поставя се в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече около 15-20 минути.