За 4 порции:
500 гр. бял боб
1,5 литра вода за киснене на боба
1 литър пилешки бульон
50 мл зехтин
1 глава ситно нарязан лук
3 скилидки чесън ситно нарязан чесън
1 чушка, почистена от семената и нарязана на кубчета
300 гр. бекон, нарязан на тънки ивици
300 гр. домашна наденица с подправки, полусуха
200 гр. друг вид наденица от свинско месо
сол и черен пипер
Накиснете боба за една нощ, така че да удвои размера си. Смесете пилешкия бульон с боба и ги поставете да се варят за по-дълго, докато бобът се свари напълно. Течността, в която е врял, запазете за после. В зехтина запържете лука и чесъна, както и пиперката, докато омекнат, след това добавете бекона и надениците, нарязани на кръгчета с дебелина един сантиметър. Варете всичко заедно няколко минути, като добавяте постепенно боба и част от течността, в която е врял. Посолете, поръсете с черен пипер и пресипете всичко в тава за печене, за предпочитане керамична. Печете 40 минути при температура от 180 градуса, докато бобът се зачерви на повърхността.