Залейте боба с вода, добавете содата и го поставете да се вари.
Междувременно сложете сухите сливи в съд с вода, за да омекнат малко.
Когато заври водата с боба, оставете тенджерата на огъня още 20-тина минути.
Отцедете боба и измийте добре от содата, а след това го върнете в тенджерата.
Добавете ситно нарязания лук, настъргания морков и Вегетата, залейте с 1 литър студена вода и го поставете да заври отново, докато бобът омекне. От време на време проверявайте тенджерата и добавете още малко вода, ако е необходимо.
Когато бобът омекне, отцедете сушените сливи, нарежете ги на половинки или четвъртинки и ги сложете в тиган със загрято олио малко да се запържат. Щом се запържат, добавете червения пипер, хубаво разбъркайте и изсипете цялата смес в тенджерата с боба.
Варете ги заедно още 10-15 минути, след това отстранете тенджерата от огъня, добавете сол и черен пипер на вкус и поръсете със ситно нарязания магданоз.
Боб яхния със сушени сливи
20 Март 2014
7714
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари