Бобена мусака от бабините тефтери
10 Февруари 2015
15544
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1/2 кг боб
яйца
сирене
олио
сол и черен пипер на вкус
прясно мляко
Сварете боба и когато е сварен, го пасирайте. Сварете няколко яйца, обелете ги, нарежете на колелца и ги посолете със сол и черен пипер. В съда, в който ще приготвяте мусаката, подредете слой пасиран боб, слой яйца. Над яйцата поръсете с настъргано сирене и малко олио, след което отново подредете пласт боб и пласт яйца. Повторете процедурата, докато се изчерпат продуктите. Накрая залейте мусаката с 2 разбити яйца с малко прясно мляко и сложете мусаката да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се зачерви добре.
Продуктите са на вкус - според това какво съчетание от вкусове харесвате.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари