500 гр. стар фасул (бял боб)
2-3 глави кромид лук
500 гр. кайма
3 домата
250 гр. кашкавал
сол
черен пипер (млян)
кимион
чубрица
червен пипер
олио
Бобът се накисва във вода и се сварява до почти готов вид, но без да се развари. Лукът се нарязва на дребно и се задушава в малко олио. Прибавя се каймата и се оставя да се запържи и тя. Слагат се свареният и изцеден фасул, обелените и нарязани домати (може да се заместят с домати от консерва или доматен сок). Посолява се и се прибавят и останалите подправки на вкус. Налива се около 1 ч.ч. вода и се оставя да заври.
Изсипва се в тавичка и се пече около 15-20 мин. в предварително загрята фурна.
Когато е готово, ястието се поръсва с настърган кашкавал и се слага във фурната само да се разтопи кашкавалът.
Забележка: Чубрицата и кимиона не са типични подправки за бял боб и за тези,които не са склонни да експериментират остава традиционния джоджен или друга подправка по желание.