Бобена чорба по шопски
3 Декември 2012
15653
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 ч. ч. стар фасул
2-3 глави лук
2 – 3 с.л.олио
2-3 люти чушлета
1 връзка магданоз и джоджен (или по 1 с.л. сух)
1 ч.л. червен пипер
Фасулът се накисва вечерта в студена вода. Сутринта се изплаква и се слага да заври. Отново се изсипва водата и се налива нова. Вари се заедно с лютите чушлета до омекване. Лукът отделно се нарязва ситно и се задушава в мазнината, а след това се изсипва при фасула. Осолява се и се наръсва със ситно нарязания магданоз.
Ако желаете, може да приготвите боба със запръжка: в тиган се загрява 1 с.л. олио и към него се прибавя червеният пипер. След това се сипва малко от течността на боба, като клокне се сипва в тенджерата при боба.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари