Бобеница със салам

вход през zajenata.bg
Бобеница със салам
admin
Добавена от: admin
14608
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 консерви по 425 гр. (или една от 850 гр.) бял боб
3 чушки от различен цвят
1/2 корен от целина
6 домата
400 гр. лук
2 скилидки чесън
1 малък стрък розма­рин
стрък риган
250 гр. салам
2 с.л. зехтин
2 ч.л. суха зеленчукова подправка (или кубче зе­ленчуков бульон)
червен и черен пипер
сол на вкус
 

Зеленчуците се почистват добре, след което се нарязват на парчета по желание. Лукът и чесънът се обелват и нарязват на ситно (може да пресовате чесъна). Пресните подправки (розмарин и риган) се нарязват на едро. Саламът се реже на кръгчета или полумесеци и се запържва леко в сгорещеното олио. Изважда се и се отцежда в чиния. В останалата мазнина се задушават лукът и чесънът, а след като омекнат се добавят останалите зеленчуци и всичко се задушава добре. Овкусяват се със сол, черен и червен пипер и се налива 1/2 л вода + бульона (сухата подправка). Разбърква се добре и ястието се оставя да къкри на бавен огън за поне половин час. Бобът от консервата се отцежда много добре, след което се добавя към уврелите вече зеленчуци, заедно със салама. Бобът се оставя да поври още малко, докато поеме добре ароматите, след което се доовкусява, ако е необходимо.

По желание може да добавите нарязан магданоз или друга зелена подправка.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft