Богат източник на колаген подмладява женското тяло с 10 години!

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Грижа за кожата
Богат източник на колаген подмладява женското тяло с 10 години!
53868
Снимков материал: pixabay.com
Богат източник на колаген подмладява женското тяло с 10 години!

Перлен овес - обелени и смлени зърна от овес. И името, което има е, заради приликата с речните перли.

Перлената овесена каша сега е незаслужено забравена, но междувременно е известна още от древни времена.

В продължение на дълго време в Русия тя се е считала за изключително кралско ястие, недостъпно за обикновените хора.

Полезни свойства на перления овес

Овесена каша - ценен източник на хранителни вещества, изисквани от организма за нормалното функциониране и минерали (калций, калий, желязо, мед, манган, цинк, молибден, никел, кобалт, стронций, хром, йод, бром, фосфорен).

Перленият овес съдържа много лизин - аминокиселина, която активно участва в синтеза на колаген . Но той е, който поддържа кожата еластична, еластична и забавя процеса на бръчките! Благодарение на лизин богат минерален състав, витамини от група В, както и A, PP, E, ечемик каша може да се нарече здраве и красота.

Редовното използване на зърнената каша помага не само за поддържане на красотата на кожата, но и за намаляване на теглото ! Богат, но нискокалоричен продукт е богат на фибри, необходими за нормална чревна перисталтика, както и протеин.

За да го накарате да се отвори и да даде всичкия си вкус и полза, е необходимо да сготвите овеса правилно . Преди готвене, накиснете за през нощта, напълнете 1 чаша зърнени храни с 1 литър вода. Сутринта източете водата, накиснете в купа и залейте с 2 литра мляко, затоплено до 40 ° С. Пригответе овесената каша да заври без капак и след това гответе във водна баня под капака за 3 часа.

Красив бежов цвят и магически вкус на разтопено мляко ще ви разкажат за готовата каша. Не се страхувайте от продължително готвене, защото перленият овес изисква незабавно присъствие само в началния етап и всъщност се подготвя!

Правилно приготвеният перлен овес буквално се топи в устата , това е удоволствие за онези, които някога са опитали овесена каша, приготвена набързо!

И как се отнасяте към перления овес? Споделете повече в коментарите!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft