Богата КОЛЕДНА ТОРТА с шоколад и сушени плодове - феноменална е! Само за нея говорим от празниците насам:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Богата КОЛЕДНА ТОРТА с шоколад и сушени плодове - феноменална е! Само за нея говорим от празниците насам:
Богата КОЛЕДНА ТОРТА с шоколад и сушени плодове - феноменална е! Само за нея говорим от...
2700
Богата КОЛЕДНА ТОРТА с шоколад и сушени плодове - феноменална е! Само за нея говорим от празниците насам:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Богата КОЛЕДНА ТОРТА : Това е една торта, която всички много обичаме, правя я специално за Коледа…Сушени плодове и шоколад - уханието е неописуемо, а вкусът - вълшебен! Естествено, не трябва да чакате Коледа, за да я приготвите за семейството си - всеки друг празник е подходящ за това кулинарно вълшебство. Ето какво ви трябва, за да я опитате и вие:

Богата Коледна торта

Продукти:

За кората:

  • 10 белтъка
  • 200 г захар
  • 100 г нарязани орехи
  • 100 г нарязани сушени кайсии
  • 100 г нарязани сушени смокини
  • 100 г нарязани червени фурми 100 г
  • нарязани желирани бонбони
  • 100 г нарязан шоколад 100 г
  • стафиди
  • 200 г нарязани орехи
  • 3 с.л.
брашно

За крема:

  • 10 жълтъка
  • 10 супени лъжици пудра захар
  • 100 г черен шоколад
  • 250 г масло или маргарин

Приготвяне:

Подгответе и нарежете сушените плодове, желираните бонбони, ядките и шоколада.

смес сушени плодове

Бърках ги с ръце, защото желираните бонбони и сушените плодове бяха лепкави и ме беше страх да не залепне всичко. Добавете 3 супени лъжици брашно, за да разбиете всички парчета и разбъркайте отново.

Белтъците се разбиват на пяна с миксер, като постепенно се добавят 200 г захар. Колкото по-стегнато, толкова по-добре. Трябва да се получат твърди връхчета, а снегът да не пада от купата при обръщане.

Добавете нарязаните ядки, разбъркайте с лъжица и добавете предварително приготвените плодове... Загрейте фурната.

Застелете голяма тава с хартия за печене и изпечете кората (в моята фурна на средна температура (около 190°C) за около 15 минути на ниска степен). Ако температурата е твърде висока, плодовете ще изгорят.

кора за торта

Жълтъците се разбиват с пудрата захар до получаване на гъста кремообразна смес с увеличен обем. Варете ги на водна баня за няколко минути, докато се сгъстят, като бъркате непрекъснато.

Когато е готово, добавете шоколада и разбъркайте, докато се разтопи и смеси с крема. Пресипете получения крем в друга купа и го оставете да изстине на стайна температура.

След това добавете маслото, което също е омекнало на същата стайна температура, след което разбийте с миксер, докато всичко се смеси хубаво на мек крем.

Охладената кора отстранете от хартията за печене. Разрежете я на три равни части (3 кори), след което ги съединете с крема. Оставете малко крем за страните на тортата, за да се изравни.

торта съединяване

Изпекох кората на две партиди по 5 белтъка, тъй като тавата ми е малка, така че разделих сместа за корите на две и когато ги разрязах, получих 4 кори.

Готовата торта трябва да престои поне 24 часа, а още по-добре 36 часа.

коледна торта

Отгоре се залива с шоколадова глазура. Аз обикновено не слагам нищо върху шоколада, украсявам с плодове или настърган шоколад, но вие можете да украсите както искате.

коледна торта с шоколад

Може да изпечете кората във форма 26 см, след което я разрежете на две или на три части. Ако кремът от 10 жълтъка не ви е достатъчен, можете да добавите още малко сметана, но това е основният вариант.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft