500 г телешко месо
4 супени лъжици олио
1 главичка нарязан лук
1 голям морков
1 чили чушка
1 супена лъжица настърган пресен джинджифил
300 мл телешки бульон
300 мл вода
2 супени лъжици тъмен соев сос
сол и черен пипер на вкус
200 г краставица
2-3 стръка прясна мента
Сухи подправки:
1 дафинов лист
2 зърна кардамон
1 чаена лъжичка кориандър на семена
1 чаена лъжичка семена от копър
1 чаена лъжичка кимион
Запържете в мазнината лука и нарязаното на хапки месо. Добавете моркова, нарязан на едро, чушката и джинджифила. В парче тензух сложете всички сухи подправки. Завържете го с конец, слагайки го при месото. Залейте телешкото с бульона и водата и овкусете със сол и пипер. Сипете соевия сос и сварете супата, докато месото омекне на бавен огън. Може да го приготвите и в тенджера под налягане.
В купа извадете месото с решетъчна лъжица. Отстранете тензуха със сухите подправки и пасирайте част от моркова и джинджифила в бульона. Върнете месото в бульона, прибавете краставицата, нарязана на парченца и прясната мента. Варете няколко минути. Не преварявайте краставицата, за да остане плътна и леко твърда.
Ако желаете супата да е по-гъста, можа да я уплътните с малко нишесте, размито в студена вода или да увеличите количеството морков.