100 гр. шоколад за готвене
100 гр. млечен шоколад
5 яйца
щипка сол
100 гр. захар
1 ванилова захар
100 гр. фъстъци
1 пудинг шоколад
на върха на чаена лъжичка бакпулвер
150 гр. масло
100 гр. фъстъчено масло
За глазурата:
75 гр. масло
100 гр. шоколад
1. Запечете обелените фъстъци леко за по-богат вкус, след което ги смелете.
2. Разтопете двата вида шоколад на слаб огън заедно с маслото, след което ги охладете.
3. Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с щипка сол на твърд сняг.
4. Разбийте жълтъците със захарта и ваниловата захар, след което в тази смес добавете разтопения с маслото шоколад.
5. Смесете пудинга с бакпулвера и смлените фъстъци, и изсипете в сместа с жълтъци. Накрая добавете и белтъците в тази смес и объркайте внимателно.
6. Покрийте тавичка с диаметър 26 см. с намазнена хартия за печене и изсипете вътре сместа.
7. Печете на 180 градуса около 30-35 минути. Оставете тестото да се охлади.
8. След като изстине, извадете от тавата и намажете блата внимателно с фъстъчено масло.
9. За глазурата разтопете маслото с шоколада на слаб огън и намажете с шоколадовата смес цялата торта. Украсете със счукани фъстъци.