Първо се приготвя плънката от сирене и яйце, като сиренето се натрошава на парченца.
Маята втасва в малко загрято мляко с изброените продукти, след което се добавя заедно с останалите съставки в пресятото брашно. Замесва се меко тесто. Тестото се премесва два пъти и втасва също два пъти.
След това се разделя на три части и от всяка се разточва кора. Всяка кора се намазва първо с разтопено масло, след това се слага от плънката, но не използвайте цялата - запазете малко за отгоре.
Корите навийте и оформете по желание - като хлебчета, охлювчета или дори кифлички.
С вилица набодете сиренките отгоре, сложете по малко масло и залейте с останалата част от плънката.
Печете ги на 200 градуса, покрити с фолио, като преди това ги оставите отново да втасат. Трябва да станат хубавичко червеникави на цвят.