Божествено италианско хлебче с шунка и кашкавалче - редиш, печеш и после викаш "Мамма миа!"

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Божествено италианско хлебче с шунка и кашкавалче - редиш, печеш и после викаш "Мамма миа!"
Божествено италианско хлебче с шунка и кашкавалче - редиш, печеш и после викаш "Мамма...
25850
Божествено италианско хлебче с шунка и кашкавалче - редиш, печеш и после викаш "Мамма миа!"
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това пълнено хлебче с шунка и кашкавал се омита от масата веднага щом го приготвите. Вкусна, ароматна, пухкава фокача с шунка и кашкавал е истински кулинарен шедьовър, защото се приготвя много лесно, но резултатът удивлява всички. Направете го и вие за вашето семейство - няма да съжалявате!

Италианска фокача с шунка и кашкавал

Продукти:

2 яйца

100 гр. прясно мляко

3 супени лъжици растително масло (за предпочитане зехтин)

8-10 с. л. брашно

4 супени лъжици настъргано сирене (пармезан или кашкавал)

1 пак.

бакпулвер (10 гр.)

100 гр. шунка

100 гр. моцарела (или кашкавал)

сусам

Приготвяне:

От яйцата, млякото, зехтина, настърганото сирене, бакпулвера и брашното се замесва много меко, гладко тесто.

меко тесто

Намаслете форма с диаметър 22-23 см, поръсете с брашно и покрийте дъното с хартия за печене. Разстелете половината от тестото.

тава с тесто

Отгоре сложете резени шунка и меко сирене (моцарела или кашкавал).

пълнена фокача рецепта

Затворете с втората половина от тестото. Поръсете със сусам. Пъхнете във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за 25-30 минути.

пълнена фокача

Страшно вкусно! Не пропускайте да опитате апетитната  италианска фокача .

пълнена фокача

фокача с шунка и кашкавал

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft