Мойте Рецепти
В топлата вода сложете захарта и маята, разбъркайте и оставете маята да шупне.
Междувременно разтопете и маслото (150 г).
От всички съставки омесете меко тесто и го оставете за 20-тина минути. Разделете тестото на 6 топки. Намазнете тавичка с диаметър 30 см или я покрийте с хартия за печене.
Леко поръсете работния плот с брашно, след което отгоре разточете всяка от топките на кора с диаметър 30 см. Сложете първата в тавичката, щедро поръсете с разтопено масло и поръсете със сирене. Покрийте с втората кора и повторете. Така се процедира и с останалите съставки.
Най-горната кора намажете с масло, след това - с разбито яйце и я поръсете със сусам. Нарежете тутманика на кубчета или на парчета по желание, покрийте с кърпа и го оставете да втаса за около 30-40 минути на топло място.
Печете го в предварително загрята фурна на 200 градуса за 40-50 минути, в зависимост от фурната.