Божествена заливка за баница - става хем сочна, хем хрупкава отвън! Всички се избиват за парченце:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Божествена заливка за баница - става хем сочна, хем хрупкава отвън! Всички се избиват за парченце:
Божествена заливка за баница - става хем сочна, хем хрупкава отвън! Всички се избиват за парченце:
248629
Божествена заливка за баница - става хем сочна, хем хрупкава отвън! Всички се избиват за парченце:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви предложим да приготвите баницата по малко по-различен начин - много бърза, хрупкава отвън и сочна отвътре, с наситен вкус, гарнирана с вкусна заливка . Това е най-добрият начин да направите хрупкава баница от готови кори – с тази божествена заливка баницата се топи в устата. 

Божествена заливка за баница

Продукти:

12 готови кори за баница

250 г фино натрошено сирене

250 мл течна заквасена сметана

100 г масло

20 мл олио

сол на вкус

За половин килограм кори, ако искате баницата да е малко по-сочна, може да използвате двойна доза от посочената в рецептата, тоест 250 г масло и 500 мл заквасена сметана

Приготвяне: 

Първо разтопете маслото на слаб огън. Добавете 2 супени лъжици олио към маслото и накрая добавете заквасената сметана. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки в млечнобяла течна смес – това е заливката за корите.

заливка баница

Започнете да редите корите. За всяко руло ще ви трябват 3 кори. Намажете всяка кора със заливката, а върху третата сложете сирене. Сложете сиренето или изварата в изобилие, не пестете, баницата ще бъде още по-вкусна. Сгънете леко краищата, за да не се разлее плънката, след което навийте на руло.

кори на руло

Така опакованото руло нарежете на по-малки парчета. След това се подреждат върху намазнена тава, застлана с хартия за печене (по-лесно се измива тавата за печене).

парчета руло

баница на рулца

Намажете рулцата хубаво с останалата заливка - направо ги залейте с нея. Оставете няколко минути да попие течността, след което поставете баницата в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25-30 минути.

заливка за баница

баница заливка

Извадете изпечената баница и я оставете да изстине малко, след което я сервирайте с чаша кисело мляко, айран или напитка по избор. 

баница печене

сочна баница

сочна и хрупкава баница

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft