Божествена пролетно- лятна торта- Сълзи на един ангел! Вкусът й ще ви държи дълго и води до пристрастяване

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Божествена пролетно- лятна торта- Сълзи на един ангел! Вкусът й ще ви държи дълго и води до пристрастяване
Божествена пролетно- лятна торта- Сълзи на един ангел! Вкусът й ще ви държи дълго и води до...
22569
Божествена пролетно- лятна торта- Сълзи на един ангел! Вкусът й ще ви държи дълго и води до пристрастяване
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Нежна, ароматна, лека и малко "магическа"! Всичко това можем да кажем за тази торта, наречена "Сълзи на един ангел". Десертът може безопасно да се сервира на тези, които не харесват извара, защото тук почти не се усеща и има повече вкус на крем.

Но най-интересното е това, което ви очаква в края на готвенето. На повърхност златните капчици, които наистина приличат на утринна роса или сълзи на един ангел.

Печете тортата с децата, те ще чакат това малко чудо със специален трепет

 

Съставките
Пшенично брашно 1 кг

бакпулвер 1 ч.л.

масло 80 грама

захар 150 грама

яйце 4 бр.

крема сирене 500 грама (или извара)

грис 1 супена лъжица

Заквасена сметана100 g

пудра захар 3 супени лъжици

1 ванилия

Подготовка

  • Подгответе основата. Смесете брашното с бакпулвера и сложете маслото. Смесете 1 яйце с 50 грама (2 супени лъжици) захар. Смесете всичко и омесете тестото. Готовото тестото се увива във фолио и се поставя в хладилника за 30 минути.Торта
  • Отделете жълтъците от белтъците. За крема за пълнене използвайте 3 жълтъка с 100 грама захар, гриста, ванилията, сметаната (може да я замените с извара) и крема сиренето. Масата трябва да бъде хомогенна.Торта
  • За суфлето разбъркайте 3-те белтъка като постепенно добавяте пудра захарта, докато стане твърда пяната.
  • Извадете тестото от хладилника и го поставете във форма. Отгоре сложете крема от извара.Торта
  • Изпратете формата в предварително загрята фурна от 180 градуса за около 20-30 минути. След това го извадете, сложете суфлето и печете още 10-15 минути.Торта
  • Изключете фурната, отворете вратата и оставете тортата да се охлади. Суфлето ще седи малко странно. След 40 минути извадете тортата и я оставете да стои неподвижно, докато се охлади напълно. Приблизително след час и половина ще започнат да се появяват капки влага. Ако я правите вечерта, след това направо я оставете в охладената затворена фурна за цялата нощ.Торта
Опитайте се да подготвите такова чудо за себе си и за близките си. Сервирайте тортата с чаша от любимия си чай или кафе. И винаги споделяйте с приятелите си тези моменти!

.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft