Божествени домашни еклери с ванилов крем - рецепта стъпка по стъпка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Божествени домашни еклери с ванилов крем - рецепта стъпка по стъпка:
Божествени домашни еклери с ванилов крем - рецепта стъпка по стъпка:
35743
Божествени домашни еклери с ванилов крем - рецепта стъпка по стъпка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато предстои парти у нас, всеки винаги очаква с нетърпение тези мини-еклери с шоколадова глазура . Те са много по-вкусни от класическите големи еклери и стоят много красиво на празнична трапеза.

Това е единственият начин, по който ще ги правите от сега нататък - лесно и стават винаги сполучливи. Ето най- сполучливата рецепта за домашни еклери :

Домашни еклери - най-сполучливата рецепта

Продукти:

За крема:

3 чаши прясно мляко

1 чаена чаша захар (ако обичате по-сладко, можете да добавите още 2-3 лъжици)

2 с.л. обикновено брашно (с качул)

1 с.л. царевично нишесте (с качул)

1 жълтък

1 пакет ванилова захар

1 с.л. масло

200 г млечен шоколад

За тестото:

50 г масло

250 мл вода

щипка сол

150 г обикновено брашно

4 яйца

1/4 чаена лъжичка бакпулвер

Приготвяне:

Първо пригответе крема.

Изсипете млякото в тенджера, добавете брашно, нишесте, жълтък и захар.

Разбъркайте добре с пасатор и сварете гъст крем.

Разбийте в крема ваниловата захар и мекото масло, и оставете да се охлади, покрит с хранително фолио .

ванилов крем

Разтопете маслото за тестото в тенджера, добавете вода, щипка сол, обикновено брашно, смесено с бакпулвер и сварете гладко тесто, като бъркате непрекъснато. Трябва да се отделя от стените на съда и да се събира на топка в средата.

След това го оставете настрана, оставете леко да се охлади.

Разбийте яйцата едно по едно в тестото, докато стане компактно и получи правилната консистенция.

Насипете тестото за еклери в пош и оформете продълговати сладкиши върху тава, покрита с хартия за печене.

еклери в тава

Печете до златисто кафяво в предварително загрята фурна на 200 ° C за около 25 минути.

Внимание, не отваряйте фурната през първите 15 минути !

Разрежете всяко еклерче наполовина и напълнете с охладения крем.

мини еклери с крем

Накрая разтопете шоколада на водна баня.

Потопете едната страна на всеки еклер в тази глазура.

еклери с глазура

След това с пош доукрасете еклерите с разтопен шоколад.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft