Чудни пухкави кифлички , пълни с вълшебен кадифен крем . Като нищо ще изядете и цялата тава, ако не се спрете навреме - толкова са вкусни! А днес ще ви научим как да си ги направите с нашата рецепта за божествени домашни кремки :
Божествени домашни кремки
Продукти:
300 гр. брашно + още малко за доизмесване
1 яйце
80 мл пряно мляко
65 гр.
30 гр. размекната свинска мас
1 с.л. олио
70 гр. захар + още малко за поръсване
12 гр. жива мая
За крема:
500 мл прясно мляко
1/2 пак нишесте ванилия (около 50 гр.)
70 гр. захар
Приготвяне:
Първо пригответе ваниловия крем, за да може да изстине и стегне, преди да бъде използван. Загрейте 400 мл от млякото със захарта, докато е готово да заври. Тогава дръпнете от огъня и налейте на струйка нишестето, разбито в останалото мляко. Бъркайте 5 минути и кремът е готов. А може да използвате и любимата си домашна рецепта за крем.
Задължително покрийте крема със стреч фолио, така че да прилепва по него и да не хване твърда коричка.
За тестото: разтворете маята с малко от захарта в леко затопленото прясно мляко. Оставете за 10 минути да шупне. Разбийте леко яйцето със захарта, като си заделите малко от жълтъка за намазване накрая.
Пресейте брашното в купа и в средата направете кладенче, в което сипете шупналата мая, яйцето със захарта, киселото мляко. Сложете и мазнината и замесете тесто. Ако е нужно, поръсвайте още брашно
Разточете тестото на кръгла кора с диаметър 34.5 см. Нарежете на триъгълници и от тях завийте кифли, като ги мажете обилно с крема. В по-широката част слагайте по повечко, а надолу по-малко. Навивайте по начин, по който плънката да е добре запечатана.
Подредете кифлите в намазнена или покрита с хартия за печене тава и оставете да втасат хубаво за 1 час, така че да удвоят обема си.
Намажете кифлите с разбит с вода и олио жълтък, поръсете със захар и изпечете в загрята на 190 градуса фурна за около 20 минути или до златист загар.