Пърленки - онази хрупкава наслада от тесто, изпечено на грил, която ни кара да замижим от удоволствие! С тях всяко ястие е по-вкусно - от яхнията до разядката, а ние, освен рецептата за домашни пърленки , ще ви споделим и как да си направите ароматно чесново масло, с които да ги поднесете.
Да започваме!
Фантастично вкусни домашни пърленки
Необходими продукти за пърленки:
- 2 яйца
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1 ч.л.
За чесновото масло:
- 100 гр. меко масло
- 2 скилидки чесън
- сол
- нарязан ситно магданоз
- подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Към пресятото брашно добавяме киселото мляко с разбърканата сода, солта и разбитите яйца.
Замесваме меко тесто, което прибираме в хладилника и вадим 15 минути, преди да почнем да печем пърленките.
Разделяме го на топки и го разточваме на тънки кори върху набрашнен плот.
Печем корите върху загрят грил тиган от двете страни и мажем с чесновото масло.
За чесновото масло: Объркайте мекото масло с подправките и смления чесън, добавете наситнен магданоз и намажете с него горещите пърленки.
Сервираме пърленките топли.
Да ви е сладко!