
2 големи праскови - разполовени и 1 с.л. издълбана от средата на всяка половинка
кокосово масло, загрято до течно състояние
Плънка:
1/4 чаша запечени кедрови ядки
1/4 чаша запечени кокосови стърготини
1/4 чаша мед
1/4 ч.л. морска сол
семената на 1 шушулка ванилия
1 ч.л. екстракт от ванилия
Загрейте фурната на 220 градуса. Облепете тавичка за печене с фолио и го намазнете със специален спрей или някакво олио. Сложете прасковите върху фолиото и ги поръсете с кокосовото масло. Запечете за 15 минути, докато поомекнат. Междувременно смесете съставките за плънката и ги оставете на страна, докато прасковите станат готови.
Напълнете половинките праскови с плънката, намалете температурата на фурната до 170 градуса и запечете за още 10 минути. Оставете леко да се охладят, след това ги прехвърлете върху плато, поръсете ги с още малко мед, цветчета лавандула и наръсете ментата около тях. Поднесете топли или на стайна температура!