Божествени сладки хапчици за 15 минути - на вкус са между нуга и бяло сладко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Божествени сладки хапчици за 15 минути - на вкус са между нуга и бяло сладко
Божествени сладки хапчици за 15 минути - на вкус са между нуга и бяло сладко
14838
Божествени сладки хапчици за 15 минути - на вкус са между нуга и бяло сладко
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ориенталските десерти нямат равни. Днес ще ви представим поредното доказателство: " Бурфи " е ориенталски десерт, произхождащ от Индия . Той има подчертан сметанов вкус , напомнящ на кондензирано мляко . Но в същото време деликатесът напомня и млечна нуга. Дори децата могат да го приготвят: много е лесно и бързо - само за 15 минути.

Най-трудното е да изчакате, докато стегне в хладилника, за да се нареже на хапки. Всички ще го обожават!

индийско бурфи

БУРФИ С ФЪСТЪЦИ

Продукти

Приготвяне

В тенджера с дебело дъно поставете маслото, нарязано на парчета. Добавете пудрата захар, разбъркайте и поставете на котлона. Загрейте при умерена температура, докато захарта се стопи. След това прибавете заквасенате сметана, смесете я с енергично бъркане, така че да няма бучки. Дръпнете тенджерата от огъня и охладете съдържанието до стайна температура.

Добавете сухото мляко (на малки порции) към охладената маса, като бъркате с миксер след всяка доза. Когато сместа се сгъсти, продължете да бъркате с шпатула, докато достигне пълна хомогенност. Запечете ядките в сух тиган (или във фурната) в продължение на 10 минути, охладете и сложете в млечната смес. Не е необходимо да се режат. Много вкусно се получава с осолени фъстъци.

Изсипете цялата смес в силиконова форма (можете да я намажете с масло), покрийте с прозрачно фолио и я поставете в хладилника за поне 3-4 часа. След като се втвърди добре, извадете десерта от формата и обърнете върху десертна чиния. Поръсете с фъстъци отгоре (леко намачкани), като ги притискате с ръце. Нарежете на ромбове и поднесете хапчиците.

Забележка: Използвайте масло и сухо мляко само с високо качество, за да постигнете най-добрия резултат.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft