ЦАРСКИ хлебчета с разтопен кашкавал - подушиш ли аромата, няма шанс да устоиш! Лесно и бързо:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ЦАРСКИ хлебчета с разтопен кашкавал - подушиш ли аромата, няма шанс да устоиш! Лесно и бързо:
ЦАРСКИ хлебчета с разтопен кашкавал - подушиш ли аромата, няма шанс да устоиш! Лесно и бързо:
6496
Източник: За Жената
ЦАРСКИ хлебчета с разтопен кашкавал - подушиш ли аромата, няма шанс да устоиш! Лесно и бързо:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако все още не сте опитвали тези грузински хлебчета , носещи оригиналното име хачапури , то крайно време е да го направите! Божествени, пухкави и пълни с много разтопен кашкавал! Истинска наслада за всички чревоугодници, а приготвянето им никак не е трудно. Тази грузинска рецепта е правилният избор, когато искате да хапнете нещо вкусно и просто. Ето какво ви трябва за нашите Божествени хлебчета с разтопен кашкавал :

Божествени хлебчета с разтопен кашкавал

Продукти:

  • 100 мл топла вода
  • 100 мл топло прясно мляко
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 1 яйце
  • 4 г суха мая
  • 300 г брашно
  • 4 супени лъжици олио
  • 450 г кашкавал или друг вид твърдо сирене

За намазване:

  • 1 жълтък
  • 1 супена лъжица мляко

Приготвяне:

В купа се смесват млякото, водата, солта, захарта, маята и яйцето, след което се разбиват добре.

Течните съставки трябва да са хладки, а яйцето да е със стайна температура.

Добавете пресятото брашно и омесете тестото. Когато тестото стане компактно, но все още леко лепкаво, го полейте с олио и месете, докато го поеме.

тесто на две

Снимка: YouTube

Покрива се със стреч фолио и се оставя на топло да втаса и удвои обема си, около час. Поставете тестото върху набрашнен плот и го поръсете с брашно, след което го омесете за кратко.

Разделете го на 2 равни части и оформете топки. Разточете всяка с пръсти на кръгла кора и поръсете обилно с настърган кашкавал.

тесто с кашкавал

Снимка: YouTube

Като плънка можете да използвате и смесено ситно сирене и кашкавал, а дори и пюре от картофи или моркови, смесено със сирене по ваш избор. Повдигнете тестото, като хванете краищата с пръсти и постепенно го раздуйте и съберете.

вързоп от тесто

Снимка: YouTube

След това отново оформете топка и с точилка внимателно я разточете на кора с дебелината на застланата с хартия за печене тава.

разточено хлебче

Снимка: YouTube

хлебче в тава

Снимка: YouTube

Намажете отгоре с жълтък, който сте разбили с млякото и поръсете обилно настърган кашкавал.

хачапури в тава

Снимка: YouTube

Сложете да се пече в загрята фурна на 200°C за около 20-25 минути. Оформете втората топка тесто по същия начин.

готово хачапури

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

хлебче с кашкавал

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft