Божественият Гол тиквеник без кори е бижуто на зимните сладкиши - само плънка и никакво тесто!
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тиквеникът безспорно е царят на зимните десерти. Много от нас обаче го хапват само по Коледа и Нова година, защото намират реденето на корите и плънката за досадно занимание.
Затова днес решихме да ви представим една по-различна и много лесна рецепта за тиквеник, с която гарантирано ще си оближете пръстите. Голият тиквеник се приготвя бързо, а в него няма даже и кори за баница! Заинтригувани ли сте? Ето рецептата на Гол тиквеник без кори:
Гол тиквеник без кори
Продукти:
около 1 кг тиква
500 мл прясно мляко
2 яйца
200 гр. захар
30 гр. брашно (3 с.л.)
50 мл олио или 50 гр. масло
малко канела (на върха на ножа)
Приготвяне:
Тиквата се обелва, нарязва се на парченца, нарежда се в намазана с мазнина тавичка, поръсва се с част от мазнината и се слага на слаб огън да се задуши. След това се залива с разбърканите на средно гъста каша яйца, захар, мляко и брашно. Поръсва се с останалата мазнина и се пече до зачервяване.
Да ви е сладко!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари