Божественият козунак без месене на Катето Евро - лесен и чудесен, даже внучка ѝ го прави!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Божественият козунак без месене на Катето Евро - лесен и чудесен, даже внучка ѝ го прави!
Божественият козунак без месене на Катето Евро - лесен и чудесен, даже внучка ѝ го прави!
41017
Източник: edna.bg
Божественият козунак без месене на Катето Евро - лесен и чудесен, даже внучка ѝ го прави!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Едва ли има по-известен кулинар сред звездите от Катето Евро - тя е истинска фурия не само на сцената, но и в кухнята. А през последните години първа помощничка ѝ е сладката внучка, която носи нейното име - Катерина.

Специално за всички дами, които искат да поглезят семействата си с домашен козунак , Катето Евро даде нейната изпитана рецепта за Лесен козунак без месене . Ето какво пише актрисата:

"Спомените ми за детството са свързани предимно с празниците, суетнята около тях, голямото семейство събрано на масата и ароматите от гозбите.

Великден е най-любимият ми празник, защото е свързан с пролетта,ходенето на църква и козунаците, които баба и майка подготвяха много старателно.

Още в четвъртък, преди разпети петък много рано сутринта започваше ритуала - месене на козунаци.

Домът ни ухаеше божествено и никога,ама никога не мога да забравя този аромат на щастие и радост!

Обещах си,че щом порасна и аз ще приготвям чудните козунаци и ще радвам своето семейство. Така и направих!

Ще дам рецептата и на вас!"

козунак без месене

Ето как се прави Лесният козунак без месене на Катето Евро

Необходими продукти:

1 кг пресято брашно

6 яйца

250 мл прясно мляко

330 г захар

80 г мая

200 мл масло и олио

Ванилия

1 ч.л сол

Лимонова кора

Начин на приготвяне:

Маята се захваща в малко от топлото мляко с 2-3 лъжици захар и малко брашно. В пресятото брашно се прави кладенче и в него се слагат последователно продуктите, заедно с шупналата мая. Първо се бърка с лъжица, а след това - малко на ръка, колкото тестото да се събере на топка. Без да месите дълго, оставете тестото на топло да втасва 2 часа.

След това го оформете по желание, поставете във форма и оставете да втасва още 1 час. Печете на 180 градуса около 45 минути.

Ето и сладката помощничка на Катето - малката ѝ внучка Катерина:

Катето Кадиева козунак

козунакът на Катето Евро

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft