1. Месото се нарязва на малки парченца. 2-те глави лук се нарязват на по-едро. Поставят се в голям съд, след това се покриват с един ред месо, което се посолява с шепа едра сол, ред нарязан лук (половината от цялото количество), отново ред месо, шепа едра сол и нарязан лук (останалата част).
2. Съдът се покрива с фолио и се оставя в хладилник да престои цяла нощ.
3. На другия ден месото се измива със студена вода, а лукът се изхвърля.
4. В глинен гювеч се поставя месото, добавят се бялото вино, олиото, щипка черен пипер и вода. Покрива се с фолио и съдът се поставя във фурната на 200 градуса за 1 час. От време на време се разбърква и при необходимост се добавя вода.
5. Лукът (1 кг) се нарязва ситно. В тиган на огъня се запържва лукът, докато леко омекне. Добавя се в съда с месото, разбърква се и се връща във фурната да се запече още 1 час на 180 градуса.
6. Червените чушки се нарязват (приблизително на парчета около 1 см). Добавят се в гювеча, фолиото се сваля и се пече още 15 минути на 180 градуса.
Болярска мръвка на фурна в глинен гювеч
10 Април 2016
30698
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари