В топлата вода се поставят маята, захарта и малко брашно.
Разбърква се и се оставя да се активира 10 минути.
След това постепенно се добавят олиото, солта и брашното.
Добавя се по малко от брашното, защото количеството може да варира в зависимост от останалите продукти.
Омесва се меко, но не лепкаво тесто.
Тестото се покрива с прозрачно фолио и се оставя да втасва 20 минути.
След това се разделя на топки с размер по желание.
Всяка топка се потапя в олиото и се подрежда в тава за печене.
Оставят се да втасат само 10 минути.
През това време в купа се смесват яйцата, киселото мляко и сиренето.
Тази смес се излива върху милинките.
Оставят се да втасват още 10 минути.
След това се пекат на 200 градуса около 35 минути.
Внимавайте, ако е необходимо по време на печене поставете хартия за печене върху милинките, за да не загорят .
Извадете готовите милинки върху кухненска решетка и ги поднесете топли.