Ако харесвате изискания вкус на пилешкото, то тези Болярски рулца определено ще ви оставят приятно изненадани! Не са трудни за приготвяне, а спокойно могат да станат звездата на всяка трапеза, пък била тя и най-изисканата! Ето рецептата за необичайно вкусните Болярски пилешки рулца :
Болярски рулца
Продукти:
Пилешки гърди - 1 бр.
моркови - 1 бр. (среден размер)
твърдо сирене или кашкавал - около 50-70 г
есън - 2-3 скилидки
майонеза
магданоз
сол
черен пипер
растително масло
Приготвяне:
Нарежете пилешките гърди на тънки слоеве (получават се 6-8 броя от 1 бр. пилешки гърди).
Начукайте много леко, овкусете със сол, черен пипер и оставете настрана за малко.
Приготвяне на пълнежа:
Обелете и настържете морковите, добавете към тях настърган кашкавал или сирене.
След това добавете нарязани на ситно магданоз и чесън (минат през преса).
Разбъркайте всичко, добавете малко майонеза и сол на вкус.
Увийте пълнежа в готовите пилешки филенца, закрепете с клечки за зъби или конци.
Запържете в растително масло до златисто кафяво. Премахнете конците.
Поставете рулцата в тава за печене.
Добавете малко вода или бульон и поставете във фурната за 30-40 минути.
Рулцата са готови!
Могат да се сервират топли с гарнитура или охладени като предястие.
При поднасяне ги разрежете напречно!
Добър апетит!