60 г нишесте ванилия
¾ ч. ч. захар
400 мл кокосово мляко
120 г кокосови стърготини
100 г бадеми
4 пакета ванилена захар
Кокосовото мляко и 200 мл вода се загряват, и когато течността заври се прибавя захарта. Нишестето се разтваря в 100 мл вода, хубаво се разбърква и на тънка струя се добавя към кокосовото мляко. Прибавя се ванилената захар и 60–70 г от кокосови стърготини. Разбърква се 2–3 минути и се отстранява от котлона.
Топлата смес се разпределя в подходящи формички (може да са формички за мини мъфини). Количеството крем е за 24 броя. Във всяка хапчица се слагат 2 бадема. Бадемите може да са сурови или печени, като по желание може да се накиснат в гореща вода или да се обелят.
След като кремът се охлади, формичките се прибират в хладилник и се оставят да престой няколко часа, а най-добре цяла нощ. Бонбоните се изваждат от формичките и с мокри ръце се дооформят като топчета, които се овалват в кокосови стърготини. Оставят се да се охладят за около час в хладилник и са готови за консумация.