За основата:
1 ч.ч. смлени бисквитки
2 с.л. масло
1/2 ч.ч. кафява захар
За пълнежа:
450 гр крем сирене, омекнало
1/3 ч.ч. захар
1 ч.л. ванилов екстракт
2 ч.ч. бита сметана
1 бурканче сладко от боровинки (или повече, колко искате за отгоре) или сладко от друг вид плод или пресни плодове
1 ч.л. желатин
3 с.л. вода
Смесете бисквитените трохи с маслото с помощта на вилица, докато се смесят добре. Изсипете във форма с диаметър 23 см и с леко притискане оформете кора. Оставете в хладилника за 30 минути.
Разбийте крем сиренето със захарта до гладък крем. Прибавете ваниловия екстракт. Разтворете желатина във водата (като сложите купичката със сместта на водна баня и бъркате докато желатина се разтопи напълно и след това леко охладите). Прибавете го към сместа със сирене и рабийте, докато получите кремообразна и пухкава смес. Прибавете разбитата и охладена сметана и разбъркайте внимателно.
Изсипете върху подготвената основа и оставете в хладилник за 3 часа или повече. Малко преди да сервирате, отгоре гарнирайте със сладкото от боровинки и върнете за малко в хладилника.