Боровинков чийзкейк с лимон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Боровинков чийзкейк с лимон
Боровинков чийзкейк с лимон
admin
Добавена от: admin
26159
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За основата:
1 ¼ чаша грахамови бисквити, на трохи
2 с.л. захар
1 ч.л. лимонова кора
¼ чаша разтопено масло
За боровинковия сос:
1 опаковка (335 гр.) замразени боровинки, размразени предварително
¼ чаша захар
1 с.л. нишесте
За плънката:
2 (225 гр.) опаковки крема сирене (тип Филаделфия)
¾ чаша захар
2 ч.л. лимонова кора
2 ч.л. ванилия
1/3 чаша прясно мляко
½ чаша заквасена сметана
2 яйца
2 с.л. брашно
Забележка: всички продукти трябва да са със стайна температура

Загрейте фурната на 160 градуса. За основата: смесете бисквитените трохи, захарта, лимоновата кора и маслото. Притиснете получената смес плътно по дъното и стените на форма с пръстен (диаметър 18 см.). Изпечете за 7-10 минути, докато коричката покафенее.  
За соса: смесете боровинките, захарта и нишестето в тиган за сос. Оставете да заври и бъркайте на умерен огън, докато сместа се сгъсти. Заделете 1/2 чаша от соса за плънката, а останалия сос оставете в хладилника.
За плънката: в дълбока купа разбийте крема сиренето с електрически миксер на средна скорост, докато стане гладка смес. Добавете захарта, лимоновата кора и ванилията и бъркайте, колкото да се смесят добре. Прибавете млякото и сметаната и отново объркайте добре. Прибавете яйцата - едно по едно, като биете на ниска степен след всяко, колкото да се поеме от сместа. Излейте половината от плънката върху изпечената основа. Вниматено пускайте с лъчица купчинки от половината заделен боровинков сос, след което с нож прокарайте няколко "разреза" в плънката, така че да се получи цветен мотив с мраморен ефект. Повторете с останалата плънка и сос.
Изпечете чийзкейка за 45-60 минути, или докато центърът му е почти втвърден. Изключете фурната и оставете вратичката открехната, за да се охлади за няколко часа. Покрийте и оставете изстиналия сладкиш в хладилника за поне 4 часа, преди да поднесете. Поднесете с останалия боровинков сос и настъргана лимонова кора. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft