315 г / 2½ ч. ч. брашно
3 ч. л. бакпулвер
200 г / 1 ч. ч. захар
2 яйца
250 мл / 1 ч. ч. прясно мляко
60 г разтопено масло
125 г боровинки - пресни или замразени
2 ч. л. захар на едри кристали за поръсване
2 ч. л. настъргана портокалова или лимонова кора
В купа се пресяват брашното заедно с бакпулвера. Прибавя се захарта и всичко се смесва добре.
В отделен съд се разбиват яйцата, прибавят се млякото и маслото.
Внимателно се прибавя сухата смес в яйчната, разбърква се добре и се слагат боровинките. Не се разбърква силно, за да не се разпукат плодовете.
Сместа се изсипва в 12 малки формички за кексчета по 125 мл или в една голяма форма. Поръсва се със захарните кристали и се пече на 200°С 20-30 мин., докато забодена клечка в средата на сладкишите излезе суха.