Боровинково парфе
17 Януари 2012
16181
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
300 г пресни или замразени боровинки
250 г сметана
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. пудра захар
ванилена захар
По-голяма част от боровинките се разбиват заедно с лимоновия сок с миксер. Разбива се сметаната, прибавят се захарта, ваниловата захар и постепенно се смесва с с боровинковата каша. Изсипва се в изплакнат с вода съд за правене на лед и се слага във фризера. Преди поднасяне се гребе от замразената смес и се поставя заедно с цели боровинки във високи добре охладени чаши. Десертът може да се приготви и от други плодове, например от ягоди, малини, кайсии.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари