1/4 малка кисела зелка
1 бр. морков
целина (глава)
1 бр. картоф
100 г грах
100 г зелен фасул
500 мл зелева чорба
магданоз, целина (стръкове)
червен пипер, черен пипер, сол (при необходимост)
Задушаваме нарязаното кисело зеле с малко вода и олио (докато омекне). Прибавяме нарязаните на дребно морков и целина (от глава). Поръсваме с червен пипер, разбъркваме и доливаме 1 - 1.5 л. вода. След като заври, прибавяме нарязания на кубчета картоф, граха и зеления боб. 10 минути преди сваряването на всички продукти поръсваме с черен пипер (по желание) и наливаме зелевата чорба. Ако е много гъста супата, доливаме вода (по Ваша преценка) и посоляваме (пак при необходимост). Изключваме и като спре да ври, слагаме нарязаните стръкове магданоз и целина. Супата се сервира с кисело мляко. Може да се консумира и студена.