Босненска сеченица със сирене - нещо като баница, ама не съвсем

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Босненска сеченица със сирене - нещо като баница, ама не съвсем
Босненска сеченица със сирене - нещо като баница, ама не съвсем
admin
Добавена от: admin
9614
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5 чаши брашно
1/2 кубче мая
3 ч.л. сол
вода
олио, мас
около 200 гр. сирене

Смесете брашното, солта, маята и водата, и омесете умерено твърдо тесто. Разделете го на 10 топки.
Всяка топка разточете с точилка на кръг. След това слепете корите две по две с олио (може да смесите и равни части олио и мас, така сеченицата ще остане по-дълго мека). Трябва да получите общо 5 двойни кори.
Изтънете всяка от корите до размера на тавата (28 см.). Намажете тавата с малко олио, поставете вътре една кора, след това я намажете с мазнина и поръсете със ситно нарязано сирене. Така процедирайте с всички кори. Последната кора не се поръсва със сирене.
Когато приключите с подреждането, нарежете (насечете) тестото на кубчета с остър нож и намажете отгоре с мазнина. Оставете сеченицата да почине малко преди печенето, след което пъхнете в загрята умерена фурна и печете до зачервяване. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft