
Смесете брашното, солта, маята и водата, и омесете умерено твърдо тесто. Разделете го на 10 топки.
Всяка топка разточете с точилка на кръг. След това слепете корите две по две с олио (може да смесите и равни части олио и мас, така сеченицата ще остане по-дълго мека). Трябва да получите общо 5 двойни кори.
Изтънете всяка от корите до размера на тавата (28 см.). Намажете тавата с малко олио, поставете вътре една кора, след това я намажете с мазнина и поръсете със ситно нарязано сирене. Така процедирайте с всички кори. Последната кора не се поръсва със сирене.
Когато приключите с подреждането, нарежете (насечете) тестото на кубчета с остър нож и намажете отгоре с мазнина. Оставете сеченицата да почине малко преди печенето, след което пъхнете в загрята умерена фурна и печете до зачервяване.