500 гр. дебели кори за баница (12-15 броя)
300 гр. мляно месо
1 средно голям картоф
1 средна глава лук
1 кубче мая
500 мл хладка вода
150 мл олио
малко сол, черен пипер, подправки на вкус
3 супени лъжици брашно
В тиган с малко олио запържете каймата заедно с настърганите картофи и лук. Добавете на вкус сол, подправки и черен пипер. Задушете на слаб огън.
Разтворете маята в хладката вода с брашното. Когато се активира, прибавете и олиото. Разтворете първата кора, намажете я с четка с плънката от мая и върху нея сложете още една кора. В края й поставете от плънката с месо, а празната част от кората намажете с плънката от мая. Навийте двете кори на руло и ги сложете в намазнена тава. Повторете процедурата докато има кори и плънка. Предварително пребройте корите, за да разпределите добре плънките. Накрая намажете подредените кори плънката от мая и олио. Печете бюрека на 200 градуса 20-30 минути.