Босненски милинки
16 Октомври 2014
7159
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Първо маята се захваща с топлото мляко, малко брашно и захар. След това се добавят останалите съставки за тестото и се замесва средно твърдо тесто. Оставя се да почине 15 минути.
След това се разделя на 20-25 топки.
Всяка топка с се разтегля с намазнени ръце проточи като молив, след което се навива на охлювче.
В средата на всяко охлювче се поставя от плънката от извара и яйце, но може и без плънка.
Подреждат се в намазнена тава и се оставят да втасат 1 час.
В купа се разтопяват маслото с олиото и всяка милинка се маже със сместа. Поставят се в предварително загрята фурна и се пекат около 30 м на 200 градуса.
Меки са като душица.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари