За блатовете:
5 белтъци
120 гр. захар
150 гр. печени смлени лешници или орехи
15 гр. (1 супена лъжица) какао
За първия крем:
1/2 л мляко
150 гр. захар
3 пакетчета ванилова захар
10 жълтъка
3 супени лъжици брашно
За втория крем:
5 жълтъка
3 яйца
250 гр пудра захар
100 гр шоколад
250 гр масло на стайна температура
Разбийте белтъците със захарта, добавете внимателно какаото и натрошените ядки. Прехвърлете тестото в намаслена и набрашнена форма за торта и изпечете в загрята умерена фурна до готовност (проверете с дървена клечица). След като блатът изстине, го нарежете на 3.
За първия крем: Разбийте жълтъците със захарта, добавете брашното и ванилията. Сложете 1/2 литър прясно мляко да кипне и след това добавете жълтъчената смес на тънка струйка и бъркайте, докато се получи гъст крем. Охладете го.
Втори крем:
Разбийте 3 цели яйца с 5-те жълтъка и ги сложете на водна баня, докато сместа стане на гъст крем (бъркайки непрекъснато). Прибавете натрошения шоколад и изчакайте да се разтопи. Разбийте мекото масло с пудрата захар и прибавете към леко охладения крем.
Съединете блатовете, като ги мажете първо с жълтия, а след това с шоколадовия крем. Най-отгоре покрийте тортата също първо с жълт, а след това - с шоколадов крем.