БОХЕМСКИ пастички: Домашна хит рецепта, която заменя и най-вкусната торта!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
БОХЕМСКИ пастички: Домашна хит рецепта, която заменя и най-вкусната торта!
БОХЕМСКИ пастички: Домашна хит рецепта, която заменя и най-вкусната торта!
5934
БОХЕМСКИ пастички: Домашна хит рецепта, която заменя и най-вкусната торта!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бохемските пасти  са една от любимите торти вкъщи. Произходът на името им не е известен, дали идват от древна Бохемия (днешна Чехия) или са били любим сладкиш на бохемите, така и не става ясно. У дома ги правим редовно за Коледа, Великден и всички големи празници.

Имам рецептата от много време и е една от малкото, които отговарят на критериите ми: кремообразна, но не много, сладка, но не много, мека, но не ронлива. С други думи – перфектната рецепта за домашен сладкиш ! Ето необходимите продукти за тези апетитни и невероятно вкусни Бохемски пастички:

бохемски пастички разрез

Бохемски пастички

Продукти:

10 белтъка

400 г пудра захар

100 г смлени орехи

100 г смлян шоколад

100 г меко брашно

За крема:

10 жълтъка

75 г меко брашно

350 мл прясно мляко

200 г масло

200 г пудра захар

1 пакетче ванилова захар (10 г)

За глазурата:

200 г черен шоколад

6 с.л.

олио

Приготвяне: 

Жълтъците, брашното и прясното мляко се разбиват, докато няма бучки, след което кремът се слага на водна баня, докато се сгъсти. Ако искате повече крем, добавете 500 мл мляко и 100 г брашно. Бъркайте непрекъснато, докато кремът се сгъсти, след което го оставете настрана да се охлади до стайна температура.

сладкарски крем

домашен сладкарски крем

Тази рецепта използва най-големите яйца, така че ако имате по-малки, добавете още две. Нарежете маслото на лентички и го оставете да омекне на стайна температура, след което го разбийте с пудрата захар на пяна.

Добавете лъжица по лъжица от охладения крем към маслото и разбийте, докато се смеси напълно с маслото в гладка, еднородна и пухкава смес. Разделете го на три равни части и оставете още малко настрана за изравняване на горната кора.

маслен крем

За корите: белтъците се разбиват на твърд сняг, като постепенно се добавя захарта, след това постепенно се добавят всички останали съставки, но се разбъркват бавно с лъжица или тел за разбиване.

крем с масло

Получената смес разделете по равно на 4 части. Изрежете 4 листа хартия за печене (за тава с размери 30х30 см) и разстелете сместа (по 5-6 с.л.) върху всеки лист, така че да се получи правилен правоъгълник. Изпечете блатовете един по един в загрята фурна на 180 градуса, за 5-8 минути. По желание преди печене може да поръсите блатовете с люспи шоколад. Изпечените кори оставете да изстинат.

белтъчна платка

платка от белтъци

РЕДЕНЕ: едната кора се поставя върху десертна чиния, намазва се с една трета от крема, покрива се с втора кора и се намазва с още крем. Така се процедира, докато приключите с четвъртата кора. Заравнява се с още малко от крема, за да се излее хубаво шоколадовата глазура. Охладете сладкиша и го нарежете на кубчета. 

бохемски пастички сглобяване

бохемски пасти

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft