Днес ви предлагаме бързо и простичко ястие с фантастичен вкус, в което със сигурност ще се влюби цялото семейство. Бохемски пържоли с горчица и чесън - истински пир за нула време, идеален за забързаното ежедневие, когато се чудите как да зарадвате семейстото с нещо домашно приготвено, а ви липсва достатъчно време.
Бохемски пържоли с горчица и чесън
Продукти:
филийки свинско филе (около 1 кг)
2 препълнени лъжици обикновена горчица
2 глави лук
3 клонки розмарин
около 4 скилидки чесън
200 мл течна или заквасена сметана
зехтин
2 супени лъжици брашно
сол
черен пипер
подправки на вкус
Приготвяне:
Нарежете месото на филийки и го начукайте под фолиото.
Посолете, поръсете с черен пипер и добавете други подправки на вкус.
Намажете с горчица и ги оставете да починат.
Запържете нарязания лук до златисто в зехтин или олио.
Добавете счукан чесън и нарязан розмарин.
Запържете за кратко и добавете месото, като го оставите да „дръпне“.
Залейте с вода и оставете да къкри под капака.
Задушете месото, докато омекне.
След омекване го извадете в чиния.
Пригответе соса:
Объркайте брашното в сметаната, изсипете в тигана и варете, докато се получи приятен на консистенция сос.
Добавете вода, ако е необходимо.
Овкусете и добавете месото. Задушете го няколко минути в соса.
Изключете котлона и може да го поднесете.
Сервирайте с картофено пюре.
Да ви е сладко!