БРАЗИЛСКА ТОРТА: бъркаш, изливаш, печеш и заливаш с портокалов сироп! Екзотичен аромат и уникален вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
БРАЗИЛСКА ТОРТА: бъркаш, изливаш, печеш и заливаш с портокалов сироп! Екзотичен аромат и уникален вкус:
БРАЗИЛСКА ТОРТА: бъркаш, изливаш, печеш и заливаш с портокалов сироп! Екзотичен аромат и уникален...
66060
БРАЗИЛСКА ТОРТА: бъркаш, изливаш, печеш и заливаш с портокалов сироп! Екзотичен аромат и уникален вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Портокаловият сладкиш по тази рецепта е изключително вкусен и сочен. Приготвя се много лесно: трябва да разбиете съставките и да го изпечете, след което да го полеете с портокаловия сироп. Можете да го приготвите в кексова или друга форма.  Бразилската торта е наистина вкусна и сочна и със сигурност ще я правите много често. Ето необходимите съставки за ароматния и екзотичен портокалов сладкиш :

Бразилска портокалова торта

Продукти:

За тестото (чаша 200 мл):

3 яйца

1 чаша захар (160 г)

3/4 чаша олио (150 мл)

1 чаша портокалов сок (200 мл)

1 чаена лъжичка настъргана портокалова кора

2,5 чаши брашно (250 г)

1 супена лъжица бакпулвер (14 г)

За сиропа:

1,5 чаши портокалов сок (300 мл)

4 супени лъжици захар (50 г)

Освен това:

Форма за кекс 23х8 см с дупка в средата

Приготвяне: 

В по-дълбока купа разбийте яйцата заедно със захарта, докато започне да се разтваря. След това добавете всички останали съставки, с изключение на брашното, и разбийте отново с бъркалка, докато сместа стане гладка.

разбити яйца

След това започнете постепенно да добавяте брашното, като бъркате непрекъснато, докато получите хомогенна, гладка смес, без бучки. Бакпулверът винаги се добавя накрая, за да не загуби преждевременно свойствата си.

портокалово тесто

тесто за кекс

Когато добавите бакпулвера, изсипете получената смес във форма за кекс (или в каквато желаете форма), предварително намазана добре с масло. Печете в предварително загрята фурна на 200 (или 180 градуса, в зависимост от фурната) и печете около половин час.

кексово тесто

През това време пригответе сиропа: в 300 мл портокалов сок добавете 4 супени лъжици захар и разбъркайте, докато захарта се разтопи добре. За да сте сигурни, че е напълно разтворена, сложете сиропа в микровълновата за 2 минути или го загрейте на много слаб огън. Оставете настрана да се охлади.

портокалов сироп

Проверете дали сладкишът е изпечен с дървено шишче - ако излезе сухо, това означава, че е добре изпечен. Набодете го на няколко места, за да поеме добре сиропа. Залейте горещия сладкиш с охладения сироп и го оставете да попие 20 минути.

изпечен кекс

След изтичане на времето можете да обърнете портокаловата торта с помощта на чиния. Можете да го украсите с глазура или плодове на вкус, но няма нужда. И така тортата е много вкусна. 

сиропиран сладкиш

Да ви е сладко!

бразилска портокалова торта

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft