Кутаби е автентично ястие от азербайджанската кухня, което несъмнено ще се хареса на всеки.
Тези ароматни кифлички могат да бъдат направени с различни пълнежи по ваш избор, но днес ще използваме сирене и билки. Qutabs се приготвят лесно и резултатът определено ще ви хареса.
Съставки за тесто №1 (най-вкусното според мен. Препоръчвам го!):
- Брашно - 300гр
- Вода 150гр
- Яйце - 1 бр.
- Сол - 1 гр
- Растително масло 30 мл
Съставки за пълнеж:
- Моцарела
- Естрагон
- Кориандър
- Босилек
- Магданоз
- Мента
- Пушен пипер
- Масло
Процес на готвене:
Първо омесете тестото, като смесите всички необходими съставки до получаване на хомогенна маса. От готовото тесто оформяме топка, която след това покриваме със стреч фолио и оставяме за един час да се втаса.
През това време нарежете на ситно зелените и настържете сиренето моцарела на едро ренде, добавете сол на вкус и щипка пушен червен пипер. Разтопете маслото в тенджера. Изсипете няколко супени лъжици разтопено масло в масата със зелено сирене и разбъркайте всичко добре.
След това тестото се разточва тънко с точилка, като при необходимост се добавя брашно, за да не лепне тестото. Поставете плънката върху едната половина на тестото и покрийте с другата половина. Отстранете излишното тесто и изпържете кутабите в сух тиган от двете страни до златисто кафяво.
Намажете готовите торти с разтопено масло, покрийте с филм и оставете за известно време, така че маслото да се абсорбира.